Зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов предрече,

...
Зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов предрече,
Коментари Харесай

Сарафов: Може да има още обвинени за договори с “Автомагистрали“

Зам.-главният прокурор и началник на Националната следствена служба Борислав Сарафов предсказа, че ще има привлечени към наказателна отговорност по следствие, което касае поправки на пътища. Обществените поръчки са били възлагани от държавното сдружение " Автомагистрали ", заяви Сарафов пред bTV. Той обаче не даде повече детайлности по делото.

Сарафов разяснява още поръчките на ръководещото болшинство за законодателни промени в правосъдната система. Според него въпросните промени не трябва да се свеждат до закриване на профилираните прокуратура и съд и до личността на Иван Гешев. Той изрази мнение, че наказателния развой у нас е прекомерно формализиран и комплициран. " Наказателният кодекс е окончателно стар. Към момента не е организиран статутът на този вид закононарушения в областта на публичните поръчки ", разяснява Сарафов.

По негови думи, не трябва закриването на спецсъда и прокуратура да става преждевременно, тъй като има риск доста от почналите каузи там да бъдат изгубени. Шефът на Национална следствена служба укори властта, че никой не е попитал магистратите какво мислят за подготвяните промени. " Дискусия няма, изживява се като някой актуален Ришельо, който се е скрил някъде, в някоя тъмна стаичка, и приготвя законопроекти, съобщи Сарафов. Той отбрани и основния прокурор Иван Гешев, че " не е властнически вид началник ". " Убеден съм, че прокурорите работят по вътрешно разбиране. Естествено, който не работи, той не позволява неточности. Но тези неточности се поправят от съда ", добави Борислав Сарафов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР